KÖDAK III. Hétvége

Újra derű lepte el a XXV. KÖDAK Generáció tagjainak arcát, amikoris naptárukra pillantva meglátták a november 2.-t, ami számukra egyet jelentett Biharfélegyházával. 

Az utazás legtöbbjük számára vis maior eseteket tartogatott. Beszélhetünk itt csíki barátaik a Meki mosdójában történő tisztálkodásáról; arról, hogy az okos vásárhelyiek karitatív kényszert éreztek a vetítő eladományozására (a vasútállomáson hagyására) (szerk.megj.: a vetítő végülis szerencsére megkerült).

A jó időzítésnek köszönhetően nagyjából egy időben következett be péntek este a KÖDAK-tesók reunion-je.

A jó öreg falusi bolt archetípusa itt is megjelent, KÖDAK-osaink esze szerencsére nem ment el annyira, hogy kihagyják a kétlejes böszmeségek vásárlásának kiváló lehetőségét. Ennek köszönhetően viselkedtek ötévesként egész este, amikoris a slime-jaikat tekergették és ragasztgatták agyba-főbe.

31896320678_47def88b47_o

Ilyen közegben sajnálatos módon továbbra sem lehet 36-ot csinálni a nap 24 órájából, de a korlátokat (értsd egészséges bioritmus, min. 8 óra alvás, stb.) ki lehet tolni legalább annyira, hogy beleférjen egy spontán éjjeli falutúra és országúti diszkó.

200

Következhetett a szombat: a képzés, az okosodás, a kapcsolatok elmélyítésének napja. Mindenki már korán reggel kipattant az ágyból, megmosakodott, kiment a házak elé, ahol közös reggeli bemelegítés és torna várt rájuk, hogy üdén és egészségesen kezdhessék a napot… Legalábbis ez áll az állami propagandagépezet hivatalos jelentésében, de a forrás hitelessége megkérdőjelezhető.

Ami biztos, hogy a napot a kissé kotnyeles, ámbár jószívű konyhásnéni jóvoltából egy kiadós reggelivel kezdték (ami azért annyira nem volt különleges, ugyanis már a szerk. nem is emlékszik arra, hogy mi volt pontosan). Elmesélték miként telt depresszív két hetük társaik nélkül, hogyan vészelték át az ún. iskola (bizonyos nyelvjárások szerint Alcatraz vagy Con Air) viszontagságait. Ezt követően az ifjú KÖDAK-osok ötleteltek, összeírták, hogy mi jellemez egy tökéletes diáktanácsot, és ezek által miben és hogyan  kell fejlődni. Bár ebben a levegőben nem voltak negatív ionok, mint a csomakőrösiben, valószínűleg a szabadban töltött időt kell okolni a produktív munka miatt, hiszen minden haszontalan dolgot kiűzött a fejükből.

45042806484_4635f7b84a_o

Annak ellenére, hogy nagy kedvet kaptak terveik tökéletesítésére a világmegdöntő szervezet kapcsán, édesapukájuk meg kellett állítsa őket, hiszen a növésben lévő szervezeteknek nélkülözhetetlen a táplálkozás. Egy probléma adódott csupán, amelyet két kotnyeleskedés között közölt velük a konyhásnéni, mégpedig, hogy nincsen kész az étel (rá kellett döbbeniük, hogy nincs mindenhol olyan nagynyomású gáz, mint amilyet elvárnának)(szerk.megj.: annak ellenére, hogy az oroszoktól vesszük azt túlárazva a saját gázunk helyett). 

45042837084_d7535d1f07_o45717610402_9b6b045c87_o

A csapat azonban nem csüggedett, egy felfújt strandlabdával neki is álltak focizni, és úgy belemelegedtek a játékba, hogy már csak az étel tudta őket elcsábítani. A képzők érkezte előtt még elugrottak egy kis slime utánpótlásért (tudni kell, hogy ez a csodaanyag ragad, és nehéz leszedni akárhonnan is, így hamarabb fogy, mint a közpénz), majd lelkesen ültek be az elsős osztályterembe szervezeti menedzsmentet tanulni mestereiktől. Mindannyian bemutathatták a tanultak alapján diáktanácsaikat, majd megismerhették személyiségeik bugyrait, egy bizonyos teszt alapján (szerk.megj.: az eredmények tudatosítását éles kiáltások és duhajkodás követte).

A nagy munkába megmentést jelentett két váratlan vendég érkezése, akik táplálékot szolgáltattak a kimerült fiataloknak (szerk.megj.: Ábel, Bálint, extrudált kukoricapehely). Ezután újabb agytorna várta őket,hiszen el kellett dönteniük, hogy egy tehetséges lány vagy egy stabilitást hozó diktátor lenne megmentésre méltóbb. A heves polémia során a csapat egyik fele ki lett utasítva a teremből, és hosszas várakozás illetve diplomáciai alkudozás eredményeként engedték csak be őket a kirekesztők az egyeztetésre.  

A már minden megpróbáltatást leküzdő fiatalok belevethették magukat az elmaradhatatlan ún. szociális est rejtelmeibe. 

A hajnal eljöttével a konyhásnéni még utoljára kifejtette véleményét úgy nagy általánosságban mindenről, a csíkiak és brassóiak felszívódtak, és az utolsónak maradottak csak remélni tudják, hogy még látni fogják szeretett törzstársaikat a várt kolozsvári hétvégén…

45042757134_b89db8e751_o 

@darabanthnandor

@ambarus_ági

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s