KÖDAK- Ötödik Hétvége

Izabella Naplója- Ötödik rész

 

*nagysóhaj*

A XXIV. Közéleti Diák-és Ifjúsági Akadémia ötödik, és egyben utolsó hétvégéjére Szatmáron került sor.  A Kölcsey Ferenc bentlakásában küldtük meg ezt a, szokásostól eltérően, négy napra bővített hétvégét, amit köszönhetünk a Bethlen Gábor Alapkezelőnek (is). Emlékezetes négy napunk volt, az biztos, és most nem az utazásról beszélek (azt már megszokta mindenki, az sem volt baj, amikor beázott a vonat).

Az első dolog, amire mindannyian rájöttünk az volt, hogy a karácsonyi csengőszó nem az a hang, amire szívesen kel az ember. És ebben a ‘mindannyian’-ban a Ködak Papszter is benne van, éppen ezért értelemszerűen minden reggel ezzel a költött minket.

No, de nem baj, felkelt mindenki és egy kiadós és kreatív megoldásokkal teli reggeli után már tanulhattunk is a politikáról. Ezen a hétvégén Porcsalmi Bálint tartott nekünk képzést, vitathatatlan, hogy az egyik legjobbat az idei KÖDAK-os képzések közül.

3

Az ünnepi hangulat is megvolt, bár hópelyhek helyett a vakolat hullott és a Mikulás sem kukucskált az ablakon be, viszont a munkások annál inkább. De a csapat tagjai ezzel mit sem törődve, büszkén adták át az ajándékokat a kihúzott ködaktesójuknak.

 

2

Így, a képzéshétvégék végére érkezve már kilépnénk Izabella szerepéből.

Tehát. Megválaszolnánk azt a kérdést, ami már biztos mindenkiben megfogalmazódott legalább egyszer: és ha KÖDAK, akkor mi van?

Nos.

Ha KÖDAK, akkor megtanulsz tíz perc alatt összedobálni mindent egy maximum közepes méretű táskába, amire csak szükséged van a hétvégén.

Ha KÖDAK, akkor nem félsz attól, hogy valamit otthon felejtesz, mert tudod, hogy valaki biztos gondol rád. (Legyen a hiánycikk törölköző, pizsamanadrág, vagy akármi.)

Ha KÖDAK, akkor nem félsz sem a vonattól, sem a busztól, sem pedig attól, hogy eltévedsz valahol, mert valahogy úgy is lesz.

Ha KÖDAK, akkor megtanulod feláldozni a kényelmet a társaságért, az étkezéseket (főleg a reggelit) pedig egy plusz fél óra alvásért.

Ha KÖDAK, akkor megtanulsz vitázni,  érvelni és kiállni önmagadért.

Ha KÖDAK, akkor megtanulod értékelni más nézőpontját és véleményét.

Ha KÖDAK, akkor már az ország bármelyik pontján van egy biztos pontod, akinél bármikor aludhatsz ha szükséges.

Ha KÖDAK, akkor van egy második családod is az igazi után.

Ha KÖDAK, akkor történetek.

(Ha KÖDAK, akkor tortenetek.hu.)

4

Végül, de nem utolsó sorban, stílusosan egy függővéggel zárnánk a történetet. Mivel még nem került magyarázatra az, hogy miért is egy repülő az idei generáció logója, ezért elmondanánk, hogy most sem fog. De megnyugtatunk mindenkit, semmi sem véletlen, hallatni fogjuk a hangunkat a közeljövőben és magyarázattal szolgálunk. Addig is lehet találgatni és figyelgetni az oldalainkat, lesznek ott szerintem még finomságok. 

 

@peterkati

(@Tuta)

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s